FREDAG imon! Så här kommer tips på fredagskäk! Taco med 🌱PANKOFRITERAD ROTSELLERI🌱, citronpicklad rödkål, SOTAD CHILMAJONNÄS (❤️), rostad majskräm, friterade purjolöksrötter och koriander. Alla tiders PANGMIDDAG om ni frågar oss! 💥
Gör tortillabröd efter recept från @sofianhenriksson . Hyvla sen rödkål och dressa m citronsaft.
Gör majjon:
Sota en röd chili runt om ordentligt i upphettad gjutjärnspanna. Strimla den fint och lägg i matberedare med 2 äggulor, 1 tsk dijon och 2 tsk äppelcidervinäger. Börja mixa och tillsätt 2 dl rapsolja i tunn stråle. Mixa tills bra konsistens. Smaka av med salt och troligtvis mer vinäger 🙃 Koka sen skivad rotselleri i grönsaksbuljong så den är al dente. Skär i mindre kuber och panera i mjöl-uppvispat ägg-panko. Fritera i 180 grader. Flingsalt på sen! Fritera purjolöksrötter om det finns. Eller hitta på nåt annat kul med valfri lök. Gör sen vår BÄSTA MAJSKRÄM: Rosta 225 g fryst majs i en torr stekpanna tillsammans med 1 hackad grön chili tills majsen fått lite färg.
Mixa majsen med stavmixer ihop med 50 g riven prästost. Smaka av med saften från 1/2-1 lime, 2 msk créme fraîche och örtsalt. Servera slutligen allt detta i de nygräddade tortillabröden. Och strö över massa färsk koriander! ÄT!