Pasta! BLOMKÅLSSÅS I BRÄND GRÄDDE! Grönkål med citron som piffar upp med både färg och syra! Parmesan! Pangrattato! Gott!
Gör så här för 5-6 personer:
Skär 500 g blomkål i skivor och lägg i en ugnssäker form. Häll över 5 dl grädde och sätt in i mitten av ugnen på 225 grader. Ta ut efter 20 min, vispa om i den brända grädden och sätt in ytterligare 10-15 min i ugnen. Vispa igen och in i ugnen ytterligare 10 min. Lägg över detta i kastrull/bunke och mixa med mixerstav. Rör i 1 dl riven parmesan och gärna någon msk av pastavattnet. Smaka av med citronsaft, ca 1 hel citron, mkt salt och svartpeppar. När du är nöjd – salta och pressa i ytterligare lite mer citron! Det kommer försvinna mycket smak när det blandas ut med pastan så snåla inte. Blanda i nykokt pasta och servera med grönkål som stekts i olivolja med lite salt och pressad citron. Strö över pangrattato! Dvs rivet brödsmul som stekts i mycket olja och salt det med (+ ev vitlök och örter). Gärna mer parmesan på med! Och färskmalen svartpeppar.