🌱BLOMKÅLSTABBOULEH🌱 Varje sommar vill vi bara äta denna goding om och om igen. Så friskt och gott!! Det är alltså en tabbouleh gjord på riven blomkål och allt som sen hör till.
BLOMKÅLSTABBOULEH
INGREDIENSER (4 personer):
- 300g rivet blomkål
- 200 g finhackade cocktailtomater, gärna olika färger
- 1 rödlök, finhackad
- Minst 1 kruka persilja, finhackad
- 1 kruka mynta, finhackad
- 1/2 dl god olivolja
- Saft från 1/2-1 citron
GÖR SÅ HÄR:
- Riv blomkål grovt på ett rivjärn (räkna 1 blomkålshuvud á ca 500 g då blast och stam räknas bort. Spara det och använd till annat!)
- Lägg i skål och blanda i resterande ingredienser.
- Rör runt! Smaka av med örtsalt och låt stå kallt till servering.
Ikväll åt vi det ihop med guacamole och cheese steak provencale, vilken levererades i senaste @smakbox smakbox. Väldigt mild i smaken, vilken nog skulle kunna bli väldigt smarrig att panera i brödsmul/panko! Det gör ju iofs det mesta