🧁RABARBERMUFFINS🧁 till nästa picknick? Eller rättare sagt rabarbermuffins med vit choklad, kardemumma, citron och crumble..! SÅ GODA! Och inte svåra att göra heller. Passa på nu med all fantastisk rabarber!
Ät dem gäääärna med lite vaniljvisp eller något annat gott. Det ger den där extra lilla skjutsen för sommarsmaken! För visst finns det väl knappt något annat som ger mer sommarsmak i början av juni än just rabarber?
RABARBERMUFFINS
INGREDIENSER (12 muffins):
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 1/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk, gärna 3%
- 1 ekologisk citron, skalet
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ krm salt
- Fyllning:
- 200 g rabarber
- 1 msk smör att steka i
- 2 tsk strösocker
- ½ tsk kardemumma, malen
- 100 g vit choklad
- Crumble:
- 75 g kallt smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Placera ut muffinsformar (mellanstora) i en muffinsplåt.
- Gör sedan rabarberfyllningen.
- Ansa och skölj rabarbern. Skär i mindre bitar.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek rabarbern tillsammans med strösocker och kardemumma. Låt svalna.
- Gör muffinssmeten. Börja med att smälta smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
- Rör ned smält smör, mjölk och rivet citronskal.
- Ta en ny skål och blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt.
- Rör ner detta med en slickepott i ägg- och sockerblandningen. Rör försiktigt så att allt rörs samman.
- Hacka den vita chokladen och rör ner det i muffinssmeten tillsammans med den svalnade rabarbern.
- Fyll muffinsformarna med 2/3 av muffinssmet.
- Gör crumble genom att först tärna det kalla smöret i mindre bitar.
- Nyp sedan samman det med havregryn, strösocker och vetemjöl. Nyp slutligen i lite flingsalt (smaka av).
- Fördela detta över muffinssmeten.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 grader.
Mmmmm! Nu blev åtminstone vi fikasugna! Hoppas ni kunnat njuta något av sommarvärmen idag!
//Elina & Dennis – #slängdigivego