💚ENKLA BRYSSELKÅLSSALLAD💚

Brysselkål må vara en vattendelare, men alltså… vi fullkomligt älskar det! Vi blir lika glada varje år de små rackarna dyker upp i säsong igen. Och då äts dem till både det ena och det andra och en stående favorit är denna 💚ENKLA BRYSSELKÅLSSALLAD💚 med karamelliserad brysselkål, bladspenat, granatäpplekärnor och grovriven parmesan. Det är allt som behövs för att skapa denna lilla skatt till sallad. Vi plockar fram den varje år lagom till jul och receptet vill vi såklart dela även med er.

Nu är det ju så finurligt att vi delade receptet även förra julen (som sagt – vår julskatt till sallad!) men vi vill inte att någon ska gå miste om det, så här nedan kommer det återigen. Men klickar ni in på länken här ovan till förra årets inlägg så finner ni också recept på våra absoluta favoritgöttbullar (och gräddstuvade jordärtskockor med rosépeppar – inte fy skam de heller!). Vi har provat många recept, men vi faller gärna tillbaka till dessa göttbullar. De görs av bland annat mandel och västerbottensost och får så mycket god smak samtidigt som de har en grym konsistens. Givna på julbordet tycker vi! De går dessutom att frysa och passar såklart till mer än bara julbordet, t.ex. med en mustig tomatsås och pasta – precis som vi åt det HÄR!

BRYSSELKÅLSSALLAD MED GRANATÄPPLE

INGREDIENSER (6 portioner):

  • 500 g brysselkål
  • Smör till stekning
  • ½ msk sirap
  • Örtsalt
  • 50-75 g riven grovriven parmesanost
  • 65 g färsk bladspenat
  • 1 granatäpple, kärnorna

GÖR SÅ HÄR:

  • Ansa och skölj brysselkålen. Dela dem i halvor. Koka upp vatten och blanchera brysselkålen. Häll av vattnet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna, lägg i brysselkålen och stek någon minut. Häll sedan i sirap och salta med örtsalt. Stek på medelvärme tills brysselkålen fått fin färg och krispig yta.
  • Lägg (sköljd) bladspenat i en skål. Varva sedan med brysselkål, parmesanost och granatäpplekärnorna.
  • Se så – handla hem, laga och hugg in. Ni kommer inte att ångra er!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *