🌱FRITERAD FALAFEL🌱

🌱SESAMPANERAD FRITERAD FALAFEL🌱 med tabbouleh, myntayoghurtsås, grillad halloumi, ruccola, gurka och tomat i grillat majstortillabröd. Så mycket smaker som blir fantastiskt! Falafeln är gjord av kikärtor, mortlade korianderfrön, hackad färsk persilja, saft från citron, gul lök, vitlök, ägg, rismjöl, örtsalt och peppar. Efter en timmes vila i kylen rullas de i sesamfrön och sen först in i ugnen en kvart på 225 grader innan de friteras i fritiösen. Då blir de saftiga och bra konsistens inuti och härligt frasiga utanpå! Såsen är gjord på laktosfri turkisk yoghurt, hackad mynta, zest från lime, saft från lime och örtsalt. Tabboulehen är gjord av vår vän och är helt ljuvlig! Massor av hackad persilja, hackad rödlök och tomat som blandas med okokt couscous (den sväller av vätskan från grönsakerna) och citronsaft. Smaka av med salt och chiliflakes och låt stå ett tag så det gottar till sig🌱

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *