🌱ÖRTIG TOFUGRATÄNG🌱

🌱ÖRTIG TOFUGRATÄNG🌱 med potatis och bakad purjo! En gratäng som går snabbt att förbereda och som sedan sköter sig själv i ugnen medan man i godan ro kan gå runt och känna in doften. Mmmm. Receptet räcker till ca 3 portioner och kommer i sin helhet här:

Vätska ur 300 g fast, naturell tofu och skär sedan i 0,5 cm tunna skivor. Lägg i en mindre ugnssäker form. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Strimla 50 g purjolök och fördela över tofun. Ta sedan en bunke och blanda samman 200 g bonjour färskost med smak av gräslök, 1 dl crème fraîche, 1,5 vispgrädde och 1,5 msk hackad persilja (fryst eller färsk). Smaka av med citronsaft, ca 1 msk, samt örtsalt och svartpeppar. Häll detta i formen över tofun och purjolöken. Riv 1,5 dl smakrik ost, t.ex. prästost eller västerbottensost och strö över. Avsluta gärna med att även strö över lite ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter så att gratängen får fin färg. Servera med kokt potatis, bakad purjolök, gärna färsk persilja samt mer citron att kunna pressa över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *