🌱JORDÄRTSKOCKOR I BRÄND GRÄDDE🌱

Vad sägs som lite söndagspasta? Med sås av 🌱JORDÄRTSKOCKOR I BRÄND GRÄDDE🌱? PANKOFRITERAT POCHERAT ägg på 💛! Och friterat jordärtskocksskal (som ger det perfekta krispet!). Ruccola och citronzest med. Och flingsalt och nymalen svartpeppar. Sen slår vi vad om att dessa tre hade höjt det ytterligare: lättstekt grönkål, sojastekt svamp och picklat äpple (vilket vi för övrigt äter på typ ALLT).

Receptet på såsen kommer här och räcker till 2 hungriga vuxna:

Tvätta 170 g jordärtskockor. Skala dem (spara skalet, skär i tunna skivor och fritera – sprinkla över flingsalt). Dela dem lite och lägg i ugnssäker form med 2,5 dl grädde. Vispa upp grädden lite i formen med en handvisp för att få lite bubblor. In i mitten av ugnen i 250 grader. Låt gräddas i 30 min men ta ut var 10:e minut för att vispa upp nya bubblor. Sätt ev på grillfunktion de sista 10 för att få till det brända.
Ta ut formen och häll över jordärtskockorna och all grädde i en kastrull. Vill man kan man ta ut några bitar jordärtskocka för att hacka dem och toppa såsen med för att få lite tuggmotstånd i. Mixa resten i kastrullen! Häll i 1,5 dl créme fraîche. Koka upp sakta. Smaka av med MKT citron (vi hade saft från 1 hel), salt och svartpeppar (mkt smak försvinner när det blandas ut med pasta sen). Ta ev lite pastavatten, max 1/2 dl. Blanda sedan med nykokt al dente pasta och gärna ruccola/stekt grönkål och sojasvamp. Servera med ett pankofriterat pocherat ägg (ELLER pocherat ägg plus lite stekt panko/brödsmul). Samt citronzest, de friterade jordärtskocksskalen plus mer svartpeppar/flingsalt. Toppa ev med picklat äpple. GOTT ja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *