LÖRDAG, SOL, BRUNCH & VÅR I LUFTEN! Det njuter vi av – och det ordentligt! Croaissant med avokado/äggröra med pecorino/smörstekt cocktailtomat. Fruktsallad med mango//kiwi/jordgubbar/passionsfrukt/mynta/rostad kokos. Mascarponekräm med crème fraiche/florsocker/limezest/limejuice. Färskpressad juice av blodapelsin/fryst mango/citron/ingefära/gurkmeja. Frösnappare. Kaffe. Varandra.
Här nedan kommer recepten!
FRUKTSALLAD
INGREDIENSER (2 portioner):
½ färsk mango
2 kiwi
4 stora jordgubbar
2 passionsfrukt
1 msk kokosflingor
Färsk mynta till garnering
GÖR SÅ HÄR:
Hacka alla frukter (utan skal) förutom passionsfrukten i lagom storlek. Blanda.
Gröp ur passionsfrukten och blanda i det. Lägg upp i två serveringsskålar.
Hetta upp en torr panna och torrstek kokosen tills den får lite färg. Håll den under uppsikt så den inte bränns.
Garnera fruktsalladen med rostad kokos och myntablad.
MASCARPONEKRÄM
INGREDIENSER (2 portioner):
125 g mascarpone (= ½ burk)
0,5 dl crème fraiche
1 lime, zest och saft
Knappt 1 msk florsocker
GÖR SÅ HÄR:
Blanda samman mascarpone, crème fraiche och florsockret ordentligt.
Skölj limen i ljummet vatten. Riv ned det mesta av zesten (spara lite till garnering) och pressa ned limesaften. Börja med lite i taget och smaka av.
Låt stå kallt till servering och riv över den sista zesten.
FÄRSKPRESSAD BLODAPELSINJUICE
INGREDIENSER (2 glas = ca. 5 dl)
4-5 blodapelsiner (kylskåpskalla), beroende på storlek
100 g fryst mango
½ citron, saften
½ msk färsk, riven ingefära
En nypa malen gurkmeja
GÖR SÅ HÄR:
Pressa ur saften från blodapelsinerna och citronen.
Mixa detta samman med övriga ingredienser.
Häll upp i två glas och låt stå kallt till servering.
FRUKOST-CROISSANT
INGREDIENSER (2 portioner):
2 croissanter
½ avokado
3 cocktailtomater, hackade i kvartar
Smör till stekning
Äggröra på 2 ägg, 1 msk grädde, 2 msk riven pecorino, salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Dela croissanterna på långsidan, dock ej helt igenom.
Skär avokadon i skivor och fördela på croissanten.
Gör en äggröra enligt receptet ovan. Fördela över avokadon.
Stek cocktailtomaterna i smöret några minuter ihop med salt och peppar.
Fördela tomaterna över äggröran.
Detta – ihop med varsin kopp kaffe och frösnappare var en helt fantastisk brunch och start på dagen!!
Energi deluxe av både vitaminer, proteiner och lagom mycket socker.
Prova gärna och säg vad ni tycker!
//Elina & Dennis – #slängdigivego