Pasta någon? Här är vår krämiga pasta från igår kväll. Perfekt för en fredag, lördag, tisdag, födelsedag, nyår (!) eller när som egentligen. Hemmavevad tagliatelle med en 🌱GRÄDDIG SVAMPSÅS🌱 och pocherat ägg som pricken över i:et! Pastan kräver kanske sin lilla tid men såsen går på två röda och är fantastiskt god! Kantareller, skogschampinjoner, lök, vitlök, grädde, crème fraiche, parmesan och färsk timjan. Mmmmmmm. Receptet kommer här nedan.
GRÄDDIG SVAMPSÅS
INGREDIENSER (3 portioner):
10 gram torkade kantareller
250 gram skogschampinjoner
1 stor schalottenlök, finhckad
2 vitöksklyftor, riven
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 kruka färsk timjan + några kvistar till servering
½ dl riven parmesan + mer till servering
Smör att steka i
Örtsalt, svartpeppar
Samt
3 ägg till pochering
Tagliatelle till 3 portioner, gärna hemmavevad
GÖR SÅ HÄR:
Blötlägg kantarellerna i ca. 50-gradigt vatten i 45 minuter. Häll av vattnet, skölj dem noga och skär eventuellt till mindre bitar.
Ansa skogschampinjonerna och dela dem i mindre bitar.
Hetta upp en torr panna och lägg i all svamp. Låt torrsteka en stund för att få bort vätskan.
Lägg i en stor klick smör och stek någon minut.
Lägg i finriven schalottenlök och riv i vitlöken. Peppra och salta. Stek tills svampen fått fin färg.
Häll i 2 dl creme fraiche och 2 dl vispgrädde. Sänk värmen till låg.
Häll i färsk timjan (repad och finhackad). Rör om.
Vänd till slut ned parmesanen och smaka av med salt och peppar.
När smaken är som du vill ha den – ställ av såsen från plattan och låt vila till servering, värm eventuellt upp den först om det behövs.
Servera såsen med tagliatelle, gärna hemmavevad (det blir ju SÅ mycket godare), och toppa varje upplägg med ett pocherat ägg, riven parmesan och repad timjan.
Ät och njut – och bli garanterat mätt!
Ha en fortsatt fin lördag!
//Elina & Dennis – #slängdigivego