🌱PEPPARKAKSGLASS🌱 – en perfekt efterrätt i julfirandet som tar ca. 5 minuter att göra (exklusive frystid) och blir alldeles juligt krämig och god! Receptet är från Lindas bakskola (Länk här!) och är den klassiska mixen av vispgrädde och kondenserad mjölk. Grundreceptet går sedan att variera efter fantasi och smak (kanske daim, turkisk peppar/hallon eller after-eight nästa gång?) men just nu passar krossade pepparkakor allra bäst! Gillar man extra mycket sött så är det ett tips att servera glassen ihop med vit chokladsås.. vilken i sin tur går att variera med lite limezest/limejuice om man föredrar lite mindre sötma.
PEPPARKAKSGLASS
INGREDIENSER (ca 1 liter glass):
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
150 g pepparkakor
GÖR SÅ HÄR:
Vispa grädden fluffig i en skål. OBS! Grädden får INTE bli för hård, utan fortfarande mjuk.
Häll ned den kondenserade mjölken i grädden och blanda noggrant, men försiktigt.
Krossa pepparkakorna grovt.
Rör ned de flesta pepparkakssmulorna i glassmeten – spara dock lite till garnering.
Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter och strö över de sista pepparkakssmulorna.
Täck formen ordentligt med plast och ställ in i frysen. Den behöver stå minst 6 timmar, men gärna över natten.
Ta fram glassen en stund, ca 20 minuter, innan servering så den hinner tina till sig.
Ät och njut!
//Elina & Dennis – #slängdigivego