🌱ZUCCHINIBIFFAR🌱

🌱ZUCCHINI- & PRÄSTOSTBIFFAR🌱 Potatisen och rödbetorna verkar aldrig sina i vårt hushåll (hurra!!) och nu är kylen också full av zucchini så då fick de tre godingarna utgöra middagens huvudingredienser. Biffarna smaksätts bla med chili, paprikakrydda och gräslök. Till det serveras en rödbets-/dillhommus, en yoghurtsås med tahini/citron/dillolja, råstekt potatis och mumsig halloumi!

ZUCCHINI- & PRÄSTOSTBIFFAR

Ingredienser (4 portioner):

Zucchini (2 stycken små eller 1 stor)

100 gram prästost, riven

1 stor gul lök

Gräslök, fryst

Chili, fryst hackad

1 tsk paprikapulver

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

Salt, peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Riv zucchinin grovt. Lägg i en bunke och salta rejält (1 msk).

Låt det dra ca 15 minuter och krama sedan ur all vätska ordentligt.

Blanda i resterande ingredienser.

Forma till biffar (ca. 12 st) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.

Stek dem sedan i olja i stekpannan tills biffarna får fin färg och knaprig yta.

RÖDBETS-/DILLHOMMUS

Ingredienser:

Rödbeta (1 stor alternativt 2 medelstora)

1 tetra (380 gram) färdigkokta kikärtor

1 stor vitlöksklyfta

Saft från 1/2 stor citron

1-2 msk tahini

Fryst dill

Örtsalt

Dillolja (eller vanlig olivolja), ca 1/2 dl

Gör så här:

Koka rödbetan och låt den svalna

Riv rödbetan fint

Mixa kikärtorna och riven vitlök i en matberedare.

Häll i dill, tahini och citronsaft och mixa lite till.

Häll i olja, lite i taget och mixa.

Häll sedan i rödbetorna – mixa och smaka av.

Smaka av med örtsalt och ev. mer olja/dill/tahini eller citron till önskad smak.

YOGHURTSÅS MED TAHINI:

Ingredienser:

1 dl naturell yoghurt

Tahini, 1 tsk

Saft från 1/3 stor citron

Örtsalt

Peppar

Några droppar dillolja

Gör så här:

Blanda yoghurt, tahini och citronsaft.

Smaka av med örtsalt och peppar.

Droppa över lite dillolja.

Servera gärna med råstekt potatis, gräslök och stekt halloumi.

Smaklig spis!

// Elina och Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *