VEGETARISK BOEUF🍷 – det här är paradrätten som vi lagar ca 1 gång/år och längtar ihjäl oss efter däremellan! Detta var för någon helg sen och oj vad vi njöt! Både av grytan och av vårt SIGNATURMOS med brynt smör, västerbottensost och trattkantareller. Vi har väl inte tjatat sönder det än va??? 🙃 Receptet på det kommer här nedan och receptet på grytan hittar ni om ni söker på boeuf på bloggen! Obs att grytan även ÄLSKAS av vego-skeptiker! Perfekt rätt att bjuda på helt enkelt! 🌟
Mos för 6-8 personer:
Potatis (beräkna 3-4 potatisar per person)
ca 3 dl mjölk eller grädde
75-100 gram smör
20 gram torkade trattkantareller – lägges i blöt (eller motsvarande mängd färska trattkantareller)
125 gram riven Västerbottenost
Gör så här:
Skrubba potatis (behåll gärna skalet) och koka i rejält saltat vatten. Hacka de blötlagda kantarellerna och stek i smör. Häll av kokvattnet från potatisen och stompa med potatisstöt. Vänd i osten. Värm upp mjölken och häll i lite i taget så det blir en bra konsistens. Bryn smöret i kastrull. Häll sedan i det brynta smöret och de stekta kantarellerna i moset och rör om. Smaka av med örtsalt.