☕️STEKPANNEMÜSLI☕️

☕️STEKPANNEMÜSLI☕️ Detta är vår bästa variant på müsli! Vi behöver inte ha koll om det bränns i ugnen och det går supersnabbt att göra. Ta valfria gryner, nötter, frön och smaksättning efter vad som finns hemma. Som sötning använder vi dadelsirap men det funkar lika fint med flytande honung, agavesirap eller vanlig sirap. Här kommer vårt recept!

Stekpannemüsli:

  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl rågflingor
  • 3 dl nötter, tex cashew, hasselnötter, mandel, pistage, valnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 dl kokosflingor (gärna torrostade innan för extra god smak)
  • 2 msk linfrön
  • 1 1/4 tsk kanel
  • 3/4 tsk kardemumma, malen
  • Ev 2 krm vaniljpulver
  • Smör eller rapsolja att steka i
  • Knappt 1/2 dl sötning, tex dadelsirap

Gör så här: grovhacka nötterna. Ta fram två bunkar. Lägg alla linfrön i den ena bunken. Ta sedan resterande torra ingredienser, inkl kryddor, och fördela jämt mellan de två bunkarna. Rör i de båda så det blandas runt. Hetta upp en stor stekpanna med smör (ca 25 g) eller rapsolja (1-2 msk) och ta den bunken UTAN linfrön och häll i. Rosta detta på mellanvärme några minuter och rör om emellanåt. Det ska rostas och få lite färg men absolut inte brännas. När det är färdigrostat: ta bort från pannan och tillsätt direkt sötningen i det rostade. Blanda om. Häll nu genast över detta i den andra bunken med torra ingredienser. Blanda detta ordentligt. Låt det svalna och häll upp i väl rengjorda glasburkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *