Frukost! Helgens bästa mål! ☕️ Och det får gärna, gärna se ut precis så här. Smörstekt surdegsbröd med äggkräm (m västerbottensost) samt vitlöksstekta champinjoner, stekt svartkål och färsk dragon. En skål m yoghurt, kokta björnbär och nygjord müsli vid sidan. Äggkrämen är ett recept från @anax_skafferi som vi äter titt som tätt och skrivit om på bloggen HÄR tidigare. Den är SÅÅ god och sätter guldkant på vilken frukost som helst. Vi slänger in receptet här nedan med också! 💫
Äggkräm 2-3 portioner: blanda samman ½ dl crème fraîche, ½ dl vispgrädde och 2 st äggulor i en kastrull. Koka försiktigt upp blandningen, rör om hela tiden så att det inte bränns. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme under omröring. När krämen börjat tjockna – stäng av värmen, häll i 1 dl riven god ost (vi hade västerbottenost, men det går också fint m tex smakrik cheddarost) och fortsätt röra om tills all ost har smält. Ta av från plattan och smaka av med lite cayennepeppar och några droppar lime- eller citronsaft. Servera direkt på gott bröd ihop med stekt svamp och grön- eller svartkål.