Ett litet sista-minuten-tips inför midsommarhelgen! Denna perfekt syrliga 🍓LIME- & CREAM CHEESEKRÄM🍓 som går att ha som tillbehör till nästan vad som helst?! Tar 5 minuter att göra också. Så som snabbast möjliga dessert – servera den rakt upp och ner med färska bär. Voìla! Klart så. När vi bjöd på det bröt vi också över lite bakad smördeg (som ni ser). Blev gooott! Tanken var egentligen att puffa upp smördegen i ugnen och sen bre över krämen och därefter toppa med alla goda bär (hallon, blåbär, jordgubbar) och citronmeliss. Men vi var precis nyinflyttade i vårt nya hem och ännu inte vän med vår nya ugn, så det blev liksom inte som vi ville… Så plan B fick istället bli att bryta isär den bakade smördegen (den blev fint bakad, men inte luftig) och servera detta som topping ihop med bären istället. Med det sagt! Det blir verkligen inte alltid som vi tänkt oss – men det viktigaste är att våga tänka nytt och bara köra på det! Det brukar ju faktiskt bli riktigt bra ändå 🙂
Vi tänker oss denna kräm i SÅ många goda varianter, vilka vi gärna vill dela med oss av till er! Sen får googla vara er bästa vän till att ta fram recept på grejerna. Bär kan givetvis serveras som ett extra tilbehör till alla dessa varianter! Här kommer vår lilla lista:
Grillad sockerkaka (eller stekt i lite smör, om grill ej finns). Så somrigt!
En riktigt kladdig brownie. Choklad + friskt tillbehör = sant
Vit kladdkaka, med lite extra riven limezest över.
Som fyllning i rulltårta/jordgubbstårta/marängtårta
Cheesecake i glas där krämen varvas med jordgubbskompott och krossade digistive/havrekakor/drömmar
I mandelmusslor!
Gör en pajdeg (havregrynsvarianten) som läggs i små klumpar på en bakplåtsklädd plåt och bakas i ugnen som sen, när det är klart, smulas över krämen
På pannkaka/våfflor/plättar! Och gärna att det toppas med rostad vit choklad
Nu till lille krämen! Antal portioner beror på vad det ska användas till. Men det blir kanske 4 dl kräm?
LIME- OCH CREAMCHEESEKRÄM
INGREDIENSER:
- 2 dl vispgrädde
- 200 g naturell cream cheese, t.ex. philadelphiaost
- 2,5-3 msk florsocker
- 1 ekologisk lime, zest och saft
GÖR SÅ HÄR:
- Skölj limen i ljummet vatten.
- Ta fram en bunke och lägg ner alla ingredienser. Börja med 2,5 msk florsocker.
- Vispa med elvisp till en tjock och fluffig kräm.
- Smaka ev. av med mer florsocker när krämen sedan är vispad.
- Låt stå kallt till servering!
Nu tar vi paus med recept några dagar och önskar er alla en fin midsommarhelg!
//Elina & Dennis – #slängdigivego