Pizza på typ 15 minuter? Ja tack! Världens bästa grej när det är ont om tid är ju att göra en 🌱LIBAPIZZA🌱 – dvs använda överblivet libabröd som pizzabotten. Det går finfint att använda tortillabröd med, och även runt knäckebröd, men just här ville vi ha libabröd och vi ville grilla pizzan! Toppingen är så kallad kylskåpsrensning och blev därför överbliven hemmagjord tomtatsås som vi spädde ut med mer tomatpuré, purjolök, bladspenat, citronzest och en god olja som vi gjorde av olivolja, vitlök, citronsaft och basilika. På med allt medan pizzastenen blir supervarm antingen på grillen eller i ugnen och sen: baka pizzan i typ 4-5 minuter. På med creme de balsamico och flingsalt. Ät och njut!! …Och givetvis funkar det bra utan pizzasten med!
Perfekt till lunch lite varmare dagar när man vill att det ska gå extra fort.
Ta de ingredienser ni har hemma till topping och skapa er egen favorit!
//Elina & Dennis – #slängdigivego