🌱ZUCCHINIFRITTERS🌱

🌱ZUCCHINIFRITTERS🌱 – passar för både måltid och mellis och äts alltid upp av både stora och små! Vi har ett grundreceptet vi utgår från, men så fyller vi på med smaksättning utefter vad som finns hemma. Den här gången blev det:
400 g zucchini (grovriven, som saltas rikligt och får stå i 10 min, sedan sköljs överblivet salt bort och man pressar ut så mkt vätska som möjligt ur zucchinin)
50 g riven prästost
1 näve färsk bladspenat, grovhackad
2 tsk hackad persilja, fryst går bra
2 tsk hackad gräslök, fryst går bra
2 ägg
1 dl dinkelmjöl (vetemjöl funkar lika fint)
0,75 tsk bakpulver
Salt och peppar!
Allt blandas ihop efter proceduren med zucchinin och steks i rapsolja. Blir ca 10 plättar! NOM
Här åt vi med ugnsrostad morot, vår bästa soltorkad tomatcrème som ni hittar recept på i ett inlägg lite längre ner hos oss 💚 samt avokado! Plus kanelbullar (i plural såklart ja) till efterrätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *