🌱KARL JOHANSVAMPMAJONNÄS🌱

Potatis- och västerbottensostkroketter. Friterad brysselkål. Friterade jordärtskockschips. Picklat äpple. Picklad kålrabbi. Stekt svartkål. Stekta skogschampinjoner. Och det bästa: 🌱KARL JOHANSVAMPMAJONNÄS🌱 Så otroooligt smakrik. Gjorde hela rätten! Vi glömde förvisso bort att riva ett stort parmesantäcke över kroketterna som tänkt, men vad gör det när man har livets majonnäs? Recept på det kommer här:

Blötlägg 15 g torkad Karl Johansvamp. När det är klart hacka den i mindre bitar. Finhacka en lite gul lök. Stek svampen i smör tills den får färg. Tillsätt löken och stek lite till. Salta. Lägg i skål och låt kallna. Lägg i den stekta svampen och löken i en mixerkanna. Knäck i ett ägg och tillsätt 1 tsk dijonsenap. Häll i 2 1/2 dl rapsolja (gärna kallpressad). Sätt en mixerstav i botten av kannan och mixa genom att dra mixerstaven uppåt så det blir en krämig majonnäs. Krydda med salt, svartpeppar och vitvinsvinäger. Låt stå kallt till servering, gärna några timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *