☕️NATTJÄSTA FRÖFRALLOR☕️ Att vi gillar nattjäst bröd vet ni nog om vid det här laget. Och att vi gillar att variera mellan våra favoritbröd vet ni nog också. Så här nedan kommer recept på ett av de bröd vi bakar mest! Det blir 10 små, men gooooda och mättande, fröfrallor. Men gör gärna dubbelsats på en gång och frys in de som inte går åt direkt!
Ingredienser:
- 12 g jäst
- 2,5 dl kallt vatten
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl solroskärnor
- 1 dl linfrön
- 1 tsk salt
- 1 tsk honung
- 1 dl grahamsmjöl eller rågsikt
- 3 dl dinkelmjöl
- Chiafrön eller linfrön att toppa med
Gör så här:
Lös jästen i vattnet i en bunke. Rör i fröer, salt och honung. Rör sedan i grahamsmjöl/rågsikt och slutligen dinkelmjölet – lite i taget. Täck bunken med plastfolie men lämna en liten glipa. Låt stå i kylen över natten i ca 10 h. På morgonen: sätt ugnen på 250 grader. När ugnen är varm: klicka ut 10 små brödklickar på en bakplåtsklädd form. Strö över chiafrön eller linfrön. Grädda i mitten av ugnen i 10-13 minuter. Låt svalna på galler. ÄT!